Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Projekt NNO Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR v roce 2017

Projekt zvyšování připravenosti psovodů a záchranných psů v roce 2017


Projekt NNO Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR v roce 2017

Projekt zvyšování připravenosti psovodů a záchranných psů v roce 2017

 

Jihomoravská brigáda Svazu záchranných brigád kynologů ČR zaměřila v roce 2017 svoji činnost především na Projekt zvyšování připravenosti psovodů a záchranných psů, na zajištění plnění úkolů PANELU Jihomoravského kraje. Naše záchranné týmy mohou být následně využity při řešení krizových situací zejména v rámci Jihomoravského kraje.

V rámci výcvikových akcí, soustředění a plánovaných tréninků jsme se zaměřili na všestrannou práci - vyhledávání osob v sutinách, v terénu i ve vodě, dále na poskytnutí první pomoci, práci s GPS navigací a práci v týmech.

Také pravidelnému procvičování poslušnosti a dovednosti, jakožto nedílné součásti zvyšování připravenosti,  jsme věnovali náležitou pozornost. Využili jsme dlouhodobě kvalitní výcvikové možnosti, které nám poskytl Kynologický klubu ve Šlapanicích. V areálu Kynologického klubu Hodonín a jeho okolí jsme také našli skvělé podmínky pro výcvik.

Jako každoročně jsme se zúčastnili zimního soustředění  v areálu Spáleniště, kde jsme při velmi nízkých teplotách a 70 cm sněhové pokrývce prověřili v extrémních podmínkách naše psovody a záchranné psy. Dva záchranné týmy zde složily lavinové zkoušky RH-LA. Ostatní sbírali cenné zkušenosti.

Naši psovodi absolvovali školení Českého červeného kříže,  zaměřeného na Základní normu zdravotních znalostí. Jsou tak připraveni poskytnout zdravotnickou pomoc v případě potřeby v rámci akcí PANELU Jihomoravského kraje nebo při praktickém nasazení v rámci celé České Republiky.

Jihomoravská brigáda Svazu Záchranných brigád kynologů jako každoročně uspořádala zkoušky ověřující výkonnost a kvalitu záchranných týmů. Na Moravě jsme pořádali Mistrovství ČR záchranných psů 2017, ale i další důležité akce, které jsou důležitou součástí přípravy na složení atestů Ministerstva vnitra pro praktické nasazení.

Od Jihomoravského kraje jsme v roce 2017 obdrželi individuální dotaci na Projekt Zvyšování připravenosti psovodů a záchranných psů ve výši 85000,- Kč. Tuto dotaci jsme plně využili na naši činnost.

Podpořeno projektem Jihomoravského kraje

Autor: 0 | Datum: 11.3.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 107x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek