Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Školení První pomoci

Jak správně poskytnout první pomoc zraněnému člověku? Jak se chovat staneme-li se svědkem dopravní nehody? Odpovědi na tyto otázky a mnohé další si pro nás připravili kolegové z Českého červeného kříže Hodonín.


Školení První pomoci

14. leden 2023 jsme strávili v prostorách Kynologického klubu Hodonín. Dopolední hodiny mnozí využili k tréninku poslušnosti a nácviku vyhledávání osob v Očovském lese.

Odpoledne bylo věnováno školení první pomoci pod taktovkou Evy Polákové. Jako první vystoupil Ondřej Hadaš z Český červený kříž Hodonín, který nám představil činnost spolku, vysvětlil jeho cíle a přišel s nabídkou spolupráce.

Následovalo opakování první pomoci. Připomněli jsme si zásady KPR, vyzkoušeli práci s AED přístrojem a své reakce a schopnost zasáhnout jsme si mohli ověřit dokonce i při simulované autonehodě.

Poslední část školení byla vyplněna přednáškou o užívání léků a jejich možných nežádoucích účincích, kterou připravila MUDr. Miroslava Fedorková.

Během celého odpoledne probíhaly soutěže, v nichž si mohly předem stanovené týmy své teoretické i praktické dovednosti vyzkoušet. Vítěznému týmu gratulujeme.

Děkujeme Kynologický klub Hodonín za poskytnutí prostor, a především všem organizátorům za perfektně připravenou, užitečnou a zábavnou akci.

Podpořeno projektem Jihomoravského kraje.

Text, foto Petra J.

Autor: 0 | Datum: 23.1.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 112x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek