Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Soustředění SZBK ČR pro praxi v plošném pátrání

Cvičení pro atestované psovody či psovody s absolvovanou Prověrkou praktického nasazení.


Soustředění SZBK ČR pro praxi v plošném pátrání
O víkendu 30.9.-2.10.2022 proběhlo soustředění SZBK ČR pro praxi v plošném pátrání. Soustředění bylo určeno pro atestované psovody či psovody s absolvovanou Prověrkou praktického nasazení. Konalo se u vodní nádrže Hracholusky v Plzeňském kraji a zúčastnilo se ho 12 psovodů.
 
Martin Jakubše vykonal jako vždy poctivou práci s přípravou terénů a celou organizací této akce, za což mu patří velké díky. Zázemí jsme měli zajištěno díky spolupráci s Vodní záchrannou službou ČČK. Sobotní dopoledne figurovala polovina psovodů, druhá polovina prohledávala terény. Požadavky na rozlohu terénů a požadavky na figuranta si určovali psovodi na základě svých potřeb ve výcviku, rovněž i možnost orientovat se v terénu podle GPS či za pomoci mapy. Psovodi se psy byli rozváženi motorovým člunem a od jednotlivých přístavů stoupali k přiděleným terénům. Ve večerních hodinách část psovodů se psy prohledala úsek cesty s nálezem dvou figurantů. V neděli dopoledne jsme na základě stažených tracků prohledávaných terénů vzájemně sdíleli poznatky a zkušenosti z uplynulého dne. Před obědem jsme ve dvou skupinách potrénovali buď navětření, či samostatné prohledání rokle.
 
Určitě nejen pro mě byl tento víkend velice přínosný, s několika AHA - momenty. Větší část účastníků akce proměnila na závěr soustředění výcvik v praxi, kdy jsme se cestou domů neplánovaně zúčastnili reálného pátrání po pohřešované osobě.
 
Pavla Svobodová + Aisha
Autor: Pavla Svobodová | Datum: 30.9.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 51x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek