Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

11.11.2023 Vstupní záchranářské zkoušky + ZZP1

ZZZ, vstupní záchranářské zkoušky, které jsou pro mnohé velkým strašákem. Měsíce ( někdy i roky) se chystáte a pak přijde den, kdy můžete dokázat, že máte předpoklady věnovat se dále záchranařině.


11.11.2023 Vstupní záchranářské zkoušky + ZZP1

ZZZ, vstupní záchranářské zkoušky, které jsou pro mnohé velkým strašákem. Měsíce ( někdy i roky) se chystáte a pak přijde den, kdy můžete dokázat , že máte předpoklady věnovat se dále záchranařině. Tohle zabrnká na nervovou soustavu většiny zkouškařů. V tréninku jste už mnohdy přece jen dál a teď vám to nevyjde?! I to se může stát. A nemusí to nutně znamenat, že byste měli změnit zaměření. Třeba na sbírání pohlednic. To je zkrátka život a práce se zvířaty. Mnohdy i ta nejsehranější dvojice zkrátka nemá svůj den, chybí štěstí a nebo se pod tlakem zkoušky objeví to něco , co zkrátka musíte ještě dopilovat.

ZZZ se skládá z poslušnosti: Účková chůze k naší nelibosti na vodítku. Co si budeme, v tomto případě je právě to vodítko pomyslnou šňůrou emocí. "Máte nervy?" Teď už pes nepochybuje. "Dnes je všechno jinak!" Máte-li nevyřízené účty, těšte se. Málokdo zvládne v tréninku nahrát celý zkouškový den. Snad si k tomu najít bandu profesionálních herců. Protože, to naše JAKO pes zkrátka pozná. Polohy sedni - lehni - vstaň, obraty na místě, aport předmětu psovoda a cvik štěkání na povel. Tady ještě řve jako Tarzan skoro každý. V dlouhodobém odložení se střelbou pak většina dává na modlení. A jdeme na překážky. Dálka , kladina, pohyblivá lávka, houpačka a tunel.

První úsek ze tří za vámi a vy máte o čem přemýšlet. Hlavně to prosím nebalte ani moc nejásejte. Jede se totiž dál.
Pachové práce. Vždyť o tom to je. Taktiku vám odvál vítr a ovladatelnost vzal čert už na poslušnosti. "Tak snad si vzpomene co má dělat. Snad vám kamarádi s letáky později pomohou."Jeden štěk člověka vážně nepotěší, vždyť zvyklí jsme na minimálně kulometnou palbu. No jo, když dnes je všechno jinak. 
Hlavně se z toho nepodělat následuje totiž třetí část. Speciální cviky. Tak tohle už je přece fajn. Jen nezapomeňte. Stále bez odměny a psovod už se mnohdy tváří, že mu večer před tím rvali osmičku vlevo dole. Asi proto do zkoušky někdo zařadil projížďku na vozíku. Skoro každý s větrem ve vlasech chytá lepší barvu. Ještě zvládnout promenádu hlučnou uličkou plnou podivínů. Řvou jako na lesy, mají psy a dokonce tu vzplály ohně. "Tady si toho pejska předejte, posaďte a vy mi ho laskavě pohlaďte." Překonání nepříjemného materiálu - tak tam už chůzi s hlavou vzhůru čeká jen zarytý optimista. Vysílačka na stůl: "Zase žádná odměna!? Noo jak myslíš."
A jdeme do finále. Teď se láme chleba. Označení volně ležící osoby. "Po celém tom divném dnu!? Jen si hezky vzpomeňte proč tu vlastně jsme!" Když se pes nadšeně rozbíhá a co víc u osoby opravdu "značí štěkotem" mění se průjmové výrazy nás všech. Hurá!!! Máme to!!!
 
V sobotu 11.11. u nás 4 Zetka nastoupily a 4 úspěšně splnily. Všem ještě jednou gratulujeme. Pomocníkům, rozhodčímu a vedoucí zkoušky děkujeme.
 
A sutinové jedničky nám prosím odpustí, že jen krátce: "Obě jste byly zkrátka JEDNIČKY. Poslušnosti a dva speciály se třemi osobami k nalezení. Nebylo moc co vytknout. Gratulujeme!!!
 
Tak přátelé ať to štěká i dál.
Autor: Roxtry | Datum: 15.11.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 203x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek