Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

LVT Spáleniště obrazem.

V týdnu od 30.7. do 6.8. jsme opět řádili na Spáleništi v Přední Výtoni.


LVT Spáleniště obrazem.
Že nám to všem šlo.
Že výcvik byl pro všechny velkým přínosem.
A že se za rok těšíme minimálně ve stejném složení jako letos. To je věc jasná!
 
 
LVT Spáleniště - Slovem jedné z nás.
 
Z šuplíku, "Tenkrát poprvé."
Letos jsme se s Kessi poprvé zúčastnily cvičení na Spáleništi u Přední Výtoně. Pod vedením tří zdatných výcvikářů jsme rozjeli týden plný sutinového i plošného vyhledávání, zábavy, ale i odpočinku.
První den po příjezdu patřil vybalování, ubytku a uložení hromady jídla, které jsme každý přivezli. Já a Kessi jsme byly ubytované v tzv. psí boudě (chatce). Dvě postele, podlaha, střecha a spousta pavouků. Po malé chemické úpravě bych ale neměnila.
Druhý den, po rozdělení do tří skupin, začala ta pravá zábava. S Kessi jsme patřily do skupiny vedené Milošem Mazálkem. Ten si nás první den happy formou otestoval dopoledne v plochách a odpoledne v sutinách. Tím získal přehled kdo co umíme, nebo naopak neumíme. V mém případě chyběl klid a rozvaha. Celý týden se pak nesl v duchu ladění nedostatků a odstraňování malých chybek jak u psovodů tak u čtyřnohých chlupatých parťáků. Pro zpestření si ve středu mohl, kdo chtěl, zkusit vyhledávání kadáveru na vodě , popřípadě vyzkoušet chování svého psa na motorovém člunu. Vše samozřejmě pod bedlivým dohledem Michala Svobody, který výcvik vedl. V pátek jsme měli možnost poslechnout si zajímavé povídání Nadi Kramolišové o průběhu atestů, novinek týkajících se atestů a různých příkladů a zkušeností ze života profesionálního psovoda a Petra Kudery o tom co je potřeba znát při používání GPS. Musím říct, že i když byl celý týden náročný, ale samozřejmě poučný, posun a výsledky mnohých byly na konci týdne fantastické. Nezapomnělo se samozřejmě i na odpočinek a zábavu. V odpoledním klidu se jezdilo na zmrzlinový pohár a ledovou kávu do nedaleké cukrárny a večer zábava v plném proudu buď s kytarou nebo jenom tak u stolu prohýbajícím se jídlem.
Napsat a shrnout všechny dojmy, zážitky i zkušenosti do pár řádků je téměř nemožné. Pro mě to byl nezapomenutelný a úžasný týden, řekla bych ,že jedna z nejlepších dovolených jaké jsem kdy měla. Děkuji všem zúčastněným a příští rok opět na značkách.
Velké díky Kateřině Herzánové za její příspěvek do placu a příště se těšíme na další pohled jedno z nás .
 
Bez zkrášlování - bez cenzury. To jsme zkrátka My.
 
Obrazem níže:
Autor: Roxtry | Datum: 6.8.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 137x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek