Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Podzimní cvičení - Rusava 2023

Hostýnské vrchy na východě Moravy. Mírné kopcovité terény jako stvořené k výcviku plošného vyhledávání.


Podzimní cvičení - Rusava 2023

Cvičení na Rusavě se pro nás stává tradiční podzimní událostí. Skoro na rok přesně 20. až 22.10. Krásná oblast Hostýnských vrchů, příjemné zázemí rekreačního střediska Jestřabí, milí hosté ze Zlínské brigády a PČR.

Prodloužený víkend začal pátečním nočním cvičením. Přestože většina mladých psů neměla s prací v noci velké zkušenosti, všichni se s nočním terénem popasovali na výbornou. Na sobotní trénink byly pro zkušenější psy připraveny terény v policejním areálu v Dobroticích. Psovodi absolvovali přesun a prohledání určených sektorů. Cvičení prověřilo schopnost orientace v terénu za pomoci mapy, spolupráci a celkovou připravenost týmu. Ostatní psovodi mezitím pilně cvičili v okolních lesích Rusavy. Speciály, odbíhačky, vysílání do směrů, navětření a správné značení. Vše dle úrovně a potřeby každé dvojice. Paleta možností pro výcvik byla stejně tak pestrá jako počasí celého našeho víkendu. Úvodní silný vítr, téměř letní slunce a závěrečný déšť. Nic nám nechybělo. Pravda, večerní posezení sice neobsahovalo kulturní vložku loňského ročníku ale Pingpongový rozstřel nebyl vůbec marný.

Díky všem účastníkům cvičení za pohodovou atmosféru a dobrovolným figurantům. Obrovské DÍKY pak hostům / organizátorům jmenovitě : Naďa Kramolišová za "akci Dobrotice" a Hanka Vaculínová za KOMPLETNÍ organizaci. 

Na Rusavě zase za rok ... ? ;-)

 

Autor: Roxtry | Datum: 20.10.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 270x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek