Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Projekt NNO Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR v roce 2020

Realizace projektu "Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR" v roce 2020


Projekt NNO Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR v roce 2020

Realizace projektu  "Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR" v roce 2020



Cíle projektu:

Obměna zastaralého vybavení záchranných týmů, zajištění bezpečnosti brigády.

Zajištění oprav ve výcvikovém areálu Poštorná, příprava cvičení, přezkušování a zvyšování akceschopnosti brigády.

 

Obdržená dotace od Jihomoravského kraje:

Na realizaci projektu "Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR" jsme obdrželi dotaci od Jihomoravského kraje ve výši 120000,- Kč.



Realizace projektu:

Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR z. s. v roce 2020

I když byl rok 2020 v lecčems výjimečný především na naše členy naložil veliký úkol přizpůsobit se a pro své čtyřnohé parťáky vytvořit co nejlepší podmínky pro výcvik. Výkony v loňském roce 2019 nasvědčovaly, že i v r. 2020 nás čekají skvělé výsledky. A ty nenechaly na sebe čekat, 3 psovodi splnili atestační zkoušky Min. Vnitra, které je opravňují k praktickému nasazení při pátrání po pohřešovaných osobách. Pavla Svobodová plošný atest, Ivo Jeřela a Ondřej Gulda sutinový atest. I na poli sportovní kynologie se naši psovodům dařilo Závod o pohár města Hluboká nad Vltavou1. místo Miloš Mazálek, 3. místo Alenka Pokorná.

Činnost se neskládala jen ze závodů. I plán výcviku se díky podpoře jihomoravského kraje zaplnil výcviky na speciálních trenažerech ROHOŽNÍK (SK) v březnu, trenažer SZBK Spáleniště (CZ) v srpnu, trenažer IZS POŠTORNÁ (CZ) průběžně celý rok 7 akcí, další náročné výcviky probíhaly na právě pobořených budovách v Hodoníně( objekt bývalé MŠ) a Křepicích( objekt bývalého památníku). Tyto cvičení by nemohly proběhnout bez významné podpory obce Křepice a firmy Stavebni firma plus. V plánu byly také vzdělávací akce. Jen díky omezení vládních nařízení musely být přesunuty velmi očekávané kurzy a školení na rok 2021.

Připravenost a akceschopnost pro praktické pátrání naši členové prokázali při pátrání po pohřešovaných osobách v dubnu  pátrací akce na Hodonínsku, květen- pátrání okolí Brněnské přehrady, červenec- objekt v obci Skalka na Kyjovsku HZS.

Projekt výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR z.s. podpořil Jihomoravský kraj, děkujeme

Projekt byl realizován v období 1.1.2020 - 31.1.2020.

 

Podpořeno projektem Jihomoravského kraje

Autor: 0 | Datum: 11.3.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 114x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek