Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Projekt NNO Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR v roce 2021

Realizace projektu "Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR" v roce 2021


Projekt NNO Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR v roce 2021

Realizace projektu  "Výcvik záchranných psů JMB SZBK ČR" v roce 2021

Cíl a realizace projektu v roce 2021

V roce 2021 byla poskytnuta dotace Jihomoravského kraje ve výši 124 000. Z poskytnuté dotace byla zahájena plánovaná obnova vybavení Jihomoravské záchranné brigády Svazu záchranných brigád kynologů ČR: komunikační technika (vysílačky, GPS lokátory, vše včetně příslušenství), dále ochranné prostředky a výcvikové pomůcky (např. ochranné obleky, rukavice, svítilny, výcvikové překážky) a technické vybavení (nářadí, osvětlovací technika apod.)

Celkové vyhodnocení splnění účelu

Podporou projektu přispěl Jihomoravský kraj k naplňování Plánu činnosti Jihomoravské záchranné brigády Svazu záchranných brigád kynologů ČR. Tyto plány si kladou jako hlavní cíl zajistit adekvátní připravenost složek IZS a na organizací sdružených v Panelu NNO na krizové situace. V roce 2021 mohla Jihomoravská záchranná brigáda Svazu záchranných brigád kynologů ČR nabídnout pro nasazení 3 atestované psovody dle standardů Ministerstva vnitra ČR, kteří mohou být nasazeni do záchranných akcí při vyhledání osob v sutinách a v terénu.

Poskytnutí dotace umožnilo splnění stanovených cílů. Důkazem, že vložené prostředky Jihomoravského kraje byly vynaloženy účelně, je i výrazný úspěch jihomoravských psovodů na Mistrovství záchranných psů Svazu záchranných brigád České republiky, kdy jihomoravští psovodi obsadili 1., 2. a 4.místo v absolutním pořadí.

Za vedení Jihomoravské brigády bych chtěl poděkovat Jihomoravskému kraji za možnost část nákladů spojených obměnou výstroje uhradit z prostředků poskytnuté dotace.

Děkujeme

Projekt byl realizován v období 1.1.2021 - 31.12.2021.

 

Podpořeno projektem Jihomoravského kraje

Autor: 0 | Datum: 11.3.2022 - 00:00 | Zhlédnuto: 141x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek