Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Psychiatrická léčebna

Dne 25.3. 2023 proběhlo již druhé společné cvičení na výcvikovém trenažeru IZS Poštorná Boří les spolu s Český červený kříž Hodonín, Český červený kříž Brno-Komín, JSDH Svatobořice-Místřín, JSDH Tvrdonice, Hasiči Hodonín a Jihomoravskou záchrannou brigádou kynologů. Cílem těchto akcí je prověření našich možností, předávání zkušeností a navázání spolupráce.


Psychiatrická léčebna

Po příjezdu byly vytvořeny týmy, které se skládaly z kynologů, hasičů a zdravotníků. Vznikl operační štáb, který přijal informaci o výbuchu a následném zřícení psychiatrické léčebny. V danou dobu se mělo nacházet v objektu sedm klientů. Nehoda se stala ale bohužel během návštěvních hodin, a proto nebylo možné přesný počet osob určit. Jednotlivým týmům byl dán čas na seznámení a vyčkávaly na další instrukce ohledně prostor určených k prohledání. Mezitím probíhala příprava figurantů, které Anna Jurkovičová změnila k nepoznání. 

Hledání pohřešovaných probíhalo v budově a přilehlém okolí. Bylo vytvořeno několik modelových situací, na kterých se týmy postupně prostřídaly. Jelikož se jednalo o psychiatrickou léčebnu, byly díky psychickému stavu klientů některé okamžiky velmi vyhrocené. Záchranáři nalezli například vílu Amálku, agresivního pacienta či ztraceného úzkostného Pepíčka... Samotná paní ředitelka celou situaci neulehčovala. V okolí se pohybovali náhodní kolemjdoucí, kteří byli velmi zvědaví a práci záchranárům komplikovali. A ono občas vyhodnotit kdo je normálná, může být problém :D.

Akce probíhala pod dohledem profesionálů, kteří se své úlohy opět zhostili perfektně. Vše bedlivě sledovali a vyhodnocovali. A že nám opět měli co předat...

Myslím si, že pro všechny zúčastněné složky byla akce velkým přínosem.

Velké díky patří všem organizátorům: Ondřej Hadaš, Petra Janoušková, Marek Hunkař, Ivo Jeřela, Martin Ondráček, Jaroslav Gál. Fotografům: Tomáši Svobodovi a Martinu Strečanskému. Děkujeme všem , kteří se podíleli na vytvoření příjemné atmosféry.

"Byli jste skvělí!"

Text: Eva Poláková, Fotografie: Martin Strečanský Art, foto-svobodatom.cz 

Veškeré fotografie najdete v odkazu níže:

:: Svoboda Tom

Autor: Roxtry | Datum: 4.4.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 133x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek