Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Sutinový přebor v Bořím lese

2. kvalifikační závod na Mistrovství republiky SZBK ČR


Sutinový přebor v Bořím lese

První červencový víkend na trenažéru IZS Poštorná proběhl výběrový závod na Mistrovství republiky SZBK ČR.

Psovodi se svými psy poměřili síly ve dvou speciálech (den a noc) a dovednostech poslušnosti podle zkoušky ZZP2. Za opravdu parného letního počasí předvedly týmy pěkné práce jak při vyhledávání tak na poslušnostech.
Hlavní rozhodčí Pavel Svoboda posuzoval denní speciál na Recyklačce stavebního materiálu v Břeclavi. Pro hodnocení nočního speciálu a poslušností si nabrousili tužky Pavel Troller a hospitující rozhodčí Radek Polák.
 
Jak je na jihu zvykem, pohoda a dobrá nálada byly zajištěny po celou dobu závodu a to až do pozdních nočních hodin. Díky velkému nasazení členů Jihomoravská záchranná brigáda SZBK šlapalo vše jak nejlepší hodinový strojek. A než odťukla třetí hodina,bylo dobojováno.
 
Celkem splnilo limit zkoušky 7 psovodů.
 
1. místo:
Mgr. Lucie Dlouhá s fenou australského ovčáka Fortunate Desire Diandra. Dohromady 278 bodů + ocenění za nejlepší speciální práce. Dvojice současně obhájila i splněnou zkoušku z dubnového přeboru ZZP2.
 
2.místo:
Hana Habrová s malinoisem Alex Moravia Arabas, která celkovými body 272 také obhájila zisk sutinové zkoušky ZZP2 z dubnového přeboru.
 
3. místo:
Obsadil domácí tým, Jindřiška Zapletalová s australským honáckým psem Agbar Magical Maestro. Celkem 267 bodů + ocenění za nejlepší poslušnosti.
 
Moc děkujeme sponzorům:
SUBARU
MAVEZ
BUTTON CREATIVE
LESY ČR
JIHOMORAVSKÝ KRAJ 
 
Jak to všechno probíhalo v zákulisí? Co losování? Nástup??? Kdo se culil na startu i na konci? Jak se bojovalo na denním speciálu? Kdo propotil tričko na poslušnosti? A slušelo jim to na bedně ve 3:00 ráno?
To vše obrazem níže!
 
Za bohatou fotogalerii obrovské díky! strecansky.art Martin Strečanský
Autor: Roxtry | Datum: 12.7.2023 - 00:00 | Zhlédnuto: 352x

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek